Запровадження єдиної процедури взаємодії поліції та медичних закладів

Питання доступу до медичних послуг та забезпечення безперервного лікування учасників державної програми замісної підтримуючої терапії під час затримання осіб неодноразово поставало засіданнях регіональних платформ. Після резюмування всіх напрацювань і пропозицій експерти “Діалогу безпеки” підготували рекомендації НПУ, МОЗ та МВС щодо запровадження єдиної процедури взаємодії поліції та медичних закладів: https://cutt.ly/wRWrmoJ

Але ще одним із висновків обговорень міжвідомчих груп слід визнати низький рівень знань представників безпекових служб у практичних питаннях комунікації з представниками вразливих груп.

За ініціативою Ирина Ломкова, координаторки регіональних платформ в Донецькій та Луганській областях, для співробітників відділів поліції Краматорська і Слов’янська у жовтні проведено два тренінги на тему “Особливості програми ЗПТ, права та обов’язки клієнта. Правила вживання та транспортування, зберігання препарату. Особиста безпека працівників поліції».

Тематика заходів включала такі теми:

✅Проблема наркозалежності та заходи зменшення шкоди в Україні, профілактика ВІЛ.

✅Замісна підтримувальна терапія – правова основа. Цілі ЗПТ. Показання та критерії для призначення ЗПТ. Порядок реалізації програм ЗПТ/АРТ.

✅Покроковий алгоритм взаємодії поліції та закладів охорони здоров’я щодо забезпечення безперервності лікування препаратами замісної підтримувальної терапії.

✅Особиста безпека поліцейського та мінімізація ризиків. Постконтактна профілактика.

Крім того, було проведено загальне тестування всіх учасників на ВІЛ.

Партнери Діалогу безпеки висловлюють подяку керівництву НПУ Донеччини та Луганщини за сприяння в організації тренінгів та підтримку ініціативи!

Фото: БО “100% Життя” Рубіжне”

Це зображення має порожній атрибут alt; ім'я файлу line-2.jpg

Ініціатива «Діалог безпеки» впроваджується Freedom House Ukraine ЕЦПЛ ВОСТОК SOS Український інститут з прав людини

#гендернарівність

#діалогбезпеки#громадськийконтроль#правалюдини

#демократичнийцивільнийконтроль