Walk Me Home (“Проведи мене додому”)

Walk Me Home (“Проведи мене додому”) – так називається сервіс для захисту жінок під час прогулянок на самоті. Його розробила британська телекомунікаційна компанія BT Group. Чим він корисний?

Трекер працює як додаток для мобільного телефону, основною функцією якого є виклик екстрених служб країни, якщо жінка вчасно не прийде в кінцевий пункт призначення. У додатку можна ввести свою домашню адресу та інші потрібні місця.

Перед тим як піти на прогулянку, користувачки повинні будуть запустити додаток або зателефонувати чи відправити SMS за номером 888. Це дозволить трекеру почати GPS-відстеження.

Для повноцінного запуску Walk Me Home, цей сервіс ще потрібно протестувати та знайти фінансування.

Цікаво, що сервіс розробили після того, як світ дізнався історію вбивства 33-річної Сари Еверард. Слідство встановило, що в ніч на 3 березня 2021 року колишній поліцейський елітного підрозділу Лондона Вейн Казенс затримав дівчину, коли вона поверталася додому з роботи, нібито через порушення карантинних обмежень.

Потім експоліцейський надягнувши на неї наручники, посадив жінку в орендоване авто. Казенс заявив Еверард, що відвезе її до відділку для допиту, а насправді завіз у лісосмугу за межами Лондона, де зґвалтував і задушив, а тіло спалив. Останки дівчини знайшли лише через тиждень. Чоловік на суді визнав свою провину, його засудили до довічного позбавлення волі.

Пам’ятаєте історію створення служби 911?

Тоді вбивство Кіті Дженовезе вплинуло на технологічне рішення, яке й досі допомагає спасати людей від насилля.

Чекаємо, коли в Україні будуть створені такі сервіси.

Це зображення має порожній атрибут alt; ім'я файлу line-2.jpg

Ініціатива «Діалог безпеки» впроваджується Freedom House Ukraine ЕЦПЛ ВОСТОК SOS Український інститут з прав людини

#гендернарівність

#діалогбезпеки#громадськийконтроль#правалюдини

#демократичнийцивільнийконтроль