Воркшоп з розвитку комунікацій про «Діалог безпеки» на Херсонщині

Freedom House Ukraine, Експертний центр з прав людини, Восток «SOS» та Український інститут з прав людини об’єднали журналістів, фахівців із право-просвітницької та інформаційної роботи неурядових і державних організацій Херсонщини на воркшопі з розвитку комунікацій про «Діалог безпеки».
Ми говорили про виклики, з якими стикаються громади на шляху створення безпечного середовища, про здобутки та перспективи проекту «Ефективна співпраця громадянського суспільства з безпековими службами в Україні» обмінювалися досвідом та розглядали можливості інформаційного партнерства.
✊Одне з потужних вражень від цієї зустрічі — сильні та вмотивовані люди, які вміють працювати зі складними соціальними проблемами. Одна з важливих тез, серед тих, що пролунали — там, де в громадах був вдалий досвід взаємодії між державними органами та організаціями громадянського суспільства, у критичних ситуаціях люди здатні згуртуватися та спільно вирішувати проблеми. Там, де такий досвід мізерний — є великі ризики щодо того, як мобілізуватися та діяти, в якому напрямку рухатися.
Наразі громади мають багато повноважень, і їм потрібно навчитися «працювати на упередження»: вміти оцінювати ризики в різних сферах, прогнозувати потенційний вплив на локальні спільноти, потрібні програми з превенції злочинності та заходи, спрямовані на посилення інформаційної стійкості людини та країни.
Дякуємо всім, хто взяв участь у презентації проектних кейсів та працював у командах на тренінгу з розвитку комунікацій про «Діалог безпеки»!


Щиро дякуємо за високий рівень організації робочого простору представникам Регіональний центр з надання БВПД у Херсонській області!
👉Незабаром зустрінемося на онлайн “Школі діалогу безпеки”, яку ЕЦПЛ розпочинає вже у серпні. Слідкуйте за анонсами😉

Це зображення має порожній атрибут alt; ім'я файлу line-2.jpg

Ініціатива «Діалог безпеки» впроваджується Freedom House Ukraine ЕЦПЛ ВОСТОК SOS Український інститут з прав людини

#гендернарівність

#діалогбезпеки#громадськийконтроль#правалюдини

#демократичнийцивільнийконтроль