Ефективна співпраця громадянського суспільства та безпекових органів для захисту прав людини

🤝Ефективна співпраця громадянського суспільства та безпекових органів для захисту прав людини — підсумки роботи регіональних платформ “Діалог безпеки” за пів року:
🟩 У лютому 2021 року, в рамках ініціативи “Діалог безпеки”, Експертний центр з прав людини розпочав повноцінну роботу Регіональних платформ — унікальних для України майданчиків діалогу між безпековими органами та громадськими активістами. Зараз такі платформи працюють вже в семи областях: Донецькій, Луганській, Хмельницькій, Дніпровській, Херсонській, Рівненській та Житомирській.
🟩 За цей час учасникам платформ вдалося налагодити регулярний контакт для розв’язання чисельних питань, пов’язаних з правами людини та роботою безпекових органів — від безпеки та дотримання прав затриманих осіб — до питань доступу до публічної інформації.
🟩 Зокрема, учасники платформ визначили, що наразі в Україні не існує чіткого правого регулювання порядку надання медичної допомоги та проведення медичного огляду затриманих осіб та людей, що перебувають у СІЗО. Це створює суттєві загрози їхнім правам.
👉Для розв’язання цієї проблеми була створена робоча група з підготовки Порядку надання медичних послуг затриманим за участі представників НПУ, ОГПУ, НСЗУ, МОЗ та громадських організацій.
❗Повідомити регіональну платформу «Діалог безпеки» про порушення прав людини, або проблему, пов’язану з роботою безпекових органів (СБУ, ЗСУ, НПУ, ДПСУ) можна за посиланням▶️ https://bit.ly/2VQiYA0

Проєкт громадського контролю та співпраці з безпековими службами реалізується Freedom House Ukraine у партнерстві з Експертний центр з прав людини Український інститут з прав людини Восток SOS Юридична сотня та @Chernihiv.Human.Rights.Committee
ℹ️Більше інформації: https://bit.ly/307IAqW

Це зображення має порожній атрибут alt; ім'я файлу line-2.jpg

Ініціатива «Діалог безпеки» впроваджується Freedom House Ukraine ЕЦПЛ ВОСТОК SOS Український інститут з прав людини

#гендернарівність

#діалогбезпеки#громадськийконтроль#правалюдини

#демократичнийцивільнийконтроль