Запрошуємо на тренінги журналістів і комунікаційників державних організацій і громадських ініціатив!

Журналістика захищає суспільні інтереси і базується на принципах етики та поваги до прав людини. Часто журналістів називають “watchdogs” демократії. В українських вишах журналістику в контексті прав людини зазвичай сприймають як адвокаційну (правозахисну) журналістику.

Однак наразі в інформаційному просторі співіснують різні формати висвітлення правових питань, як то: розслідування, аналітичні статті та експертні кейси, що розкривають специфічні теми у галузі прав людини. Такі тексти базуються на даних досліджень, аналізі законодавчих рішень або полісі-документів. І часто в журналістів виникає потреба знайти фокусного експерта, який у відповідь на гостре питання
дасть цікавий коментар. Не менш важливою проблемою залишається також пошук першоджерела інформації, завдяки якому можна розкрити складні теми.

Демократичний цивільний контроль – одна з таких тем, і ми раді запросити вас до розмови про те, як забезпечити безпеку суспільства, не порушуючи свобод громадян.

28 липня у Краматорську (Антикризовий медіа центр)

29 липня у Сєвєродонецьку (Кризовий медіацентр “Сіверський Донець)

експерти ініціативи «Діалог безпеки» презентують кейси, інструменти для підготовки інформаційних матеріалів на теми демократичного цивільного контролю, запропонують ситуативні вправи для розгляду проблем безпеки в українському та європейському контексті.

Захід починається о 10.00 та завершується о 15.30.

Програма тренінгу у Краматорську: https://cutt.ly/BmMtsTb

Програма тренінгу у Сєвєродонецьку: https://cutt.ly/qmNXPDq

Організатори забезпечують учасників смачною кавою та обідом.

Зареєструватися на тренінг можна за посиланням: https://cutt.ly/ZmNAFZk

!!! Форма реєстрації відкрита до 12.00, 28 липня.