Платформа «Діалогу безпеки» почала роботу в Житомирській області

Ініціатива «Діалог безпеки» розпочала роботу у Житомирі. Сьогодні представники правоохоронних органів і громадських організацій міста зустрілися для ознайомлення з досвідом створення та роботи регіональних платформ, обговорення питань, актуальних для регіону та можливостей спільної взаємодії.

Серед важливих тем, які спричинили дискусію, були шляхи розбудови ефективного діалогу та конструктивних рішень щодо реагування на порушення прав людини у громаді, при взаємодії з представниками безпекових органів і в правоохоронних органах.

«Практика досліджень, проведених у містах Вінниця, Бар, Полтава та Ірпінь, численні робочі зустрічі зі стейкхолдерами, дискусії в експертних колах та практичні зміни, які були втілені у життя тих громад, де працювали соціологи і ментори ЕЦПЛ — все це підтверджує, наскільки зваженими мають бути рішення у сфері безпеки кожного регіону”, – зауважив Віктор Чупров, керівник програми «Права людини в місцях несвободи» ЕЦПЛ, проєктний менеджер ініціативи «Діалог безпеки». Він представив присутнім координаторку платформи у Житомирі – Жанну Соловйову та розповів про успішні кейси ЕЦПЛ.

Результатом зустрічі стало підписання установчого Протоколу про участь безпекових служб у формуванні та діяльності Регіональної платформи міжвідомчої взаємодії щодо налагодження ефективної співпраці з питань посилення захисту прав людини.

Нагадаємо, що повідомити регіональну платформу «Діалог безпеки» про порушення прав людини, або проблему, яка заважає безпековому органу (СБУ, ЗСУ, НПУ, ДПСУ) ефективно виконувати покладені на нього завдання можна скориставшись цією формою: https://www.dialohbezpeky.org/mans-rights/

Світлини надані НУО “Сучасний Формат”

Дякуємо за підтримку ініціативи «Діалогу безпеки»

Управління дотримання прав людини Національної поліції України

Національна поліція України

Служба безпеки України

Державна прикордонна служба України

Координаційний центр з надання правової допомоги

Генеральний штаб ЗСУ

Патрульна поліція України

Патрульна поліція Житомира

Житомирський місцевий центр з надання БВПД

Це зображення має порожній атрибут alt; ім'я файлу line-2.jpg

Ініціатива «Діалог безпеки» впроваджується Freedom House Ukraine ЕЦПЛ ВОСТОК SOS Український інститут з прав людини

#гендернарівність

#діалогбезпеки#громадськийконтроль#правалюдини

#демократичнийцивільнийконтроль