Спільні заходи поліції Луганщини та громадськості щодо убезпечення мешканців області від злочинних шахрайських дій

Об’єднати зусилля поліції Луганщини та громадськості задля життя у безпечній громаді – таким є рішення учасників онлайн-конференції «Спільні заходи поліції Луганщини та громадськості щодо убезпечення мешканців області від злочинних шахрайських дій».

Якщо в 2000-х основним проявом кіберзлочинності були віруси, передані через комп’ютери користувачів, а в 2010-х активно атакували сервери та програмне забезпечення, то 2020-ті роки будуть справжнім клондайком для хакерів. На тлі карантину кількість пропозицій від шахраїв, які пропонують «кредити» чи «винагороди», а потім – мають доступ до банківських карт громадян – збільшується. І це вже проблема не лише однієї людини.

На онлайн-конференції Юрій Слухаєнко, заступник начальника ГУНП в Луганській області, поінформував про стан роботи поліції з протидії шахрайству у 2020 році та звернувся до громадськості із закликом більш активно брати участь у проведенні роз’яснювальної роботи серед мешканців області, впроваджувати спільні ініціативи та залучати поліцію до відповідних заходів.

Ирина Ломкова, координаторка платформи «Діалог Безпеки» підтримала пропозиції представників поліції щодо розширення взаємодії з громадою задля формування безпекового простору на Луганщині.

Стурбовані ситуацією з кібершахрайством співробітники поліції та партнери регіональної платформи «Діалог безпеки» у Луганській області визначили завдання щодо розповсюдження інформації серед населення про засоби протидії шахрайству з фінансами громадян. У заході взяли участь 15 громадських організацій.

Відеозапис трансляції конференції на Youtube Кризового медіа-центру «Сіверський Донець»:

Це зображення має порожній атрибут alt; ім'я файлу line-2.jpg

Freedom House Ukraine ЕЦПЛ ВОСТОК SOS Український інститут з прав людини

#діалогбезпеки#громадськийконтроль#правалюдини

#демократичнийцивільнийконтроль