Правозахисники домовились зі Службою безпеки України про здійснення демократичного цивільного контролю

Правозахисники домовились зі Службою безпеки України про здійснення демократичного цивільного контролю.

Сьогодні, 5 квітня 2019 року відбулась зустріч Голови СБ України Василя Грицака із представниками правозахисних організацій, а саме: Freedom House Ukraine (Представництвом Фрідом Хаус в Україні), Експертний центр з прав людини, Восток SOS та Українського інститут з прав людини.

В ході тривалого обговорення відбувся обмін інформацією та думками щодо актуальних питань забезпечення прав і свобод людини в діяльності СБ України.

Також сторони досягли згоди та обговорили практичні кроки співпраці, зокрема, щодо:

– моніторингу стану забезпечення прав і свобод людини в діяльності СБ України;

– підготовки пропозицій щодо удосконалення діяльності СБ України;

– встановлення прямої комунікації між правозахисниками та керівництвом СБ України з метою недопущення, виявлення та припинення порушень прав людини.

Вищевказані домовленості було закріплено у відповідному Меморандумі, який підписано сьогодні. Співпраця здійснюватиметься на рівні керівництва СБ України та її регіональних Управлінь.

Слід нагадати, що 16 січня 2019 року, Freedom House Ukraine, Експертний центр з прав людини, Український інститут з прав людини та Восток SOS презентували спільну ініціативу «Ефективна співпраця громадянського суспільства з безпековими службами в Україні»

Це зображення має порожній атрибут alt; ім'я файлу line-2.jpg

Freedom House Ukraine ЕЦПЛ ВОСТОК SOS Український інститут з прав людини

#діалогбезпеки#громадськийконтроль#правалюдини

#демократичнийцивільнийконтроль